همه چیز درباره ثبتنام کارتسوخت
چندی است که اخبار مربوط به فعال شدن دوباره کارت سوخت در تیتر اول اخبار قرار گرفته است و برخی کارشناسان، فعال شدن دوباره سامانه کارت سوخت را مقدمهای بر دو نرخی شدن بنزین دانسته اند، که در پی آن یک نرخ بنزین (قیمت فعلی) و با سهمیه مشخص عرضه میشود و یک نرخ نیز با قیمت آزاد در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد.
در حال حاضر استفاده از کارت سوخت در فرآیند سوخت گیری الزامی نیست اما با توجه به اطلاعیههای منتشر شده و تاکید دولت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، به نظر میرسد بزودی فرآیند سوختگیری با کارت سوخت الزامی و بنزین دو نرخی شود.
طبق اطلاعیه های شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مالکان خودرو یا موتورسیکلتی که فاقد کارت سوخت هستند، از 8 اردیبهشت ماه فرصت پیدا کرده اند، تا از طریق راههای اعلام شده برای دریافت کارت سوخت اقدام کنند. طبق صحبتهای سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، پیش بینی میشود بین ۱.۵ تا ۲ میلیون نفر در کشور کارت سوخت ندارند که در این دوره زمانی ثبت نام خواهند کرد و زمان الزامی شدن استفاده از کارت سوخت به زودی اعلام خواهد شد.
جایگزینی کارت بانکی به جای کارت سوخت
در فرآیند اجرایی این طرح آمده است که کارتهای بانکی جایگزین کارت سوخت خواهند شد. در واقع با همکاری نظام بانکی در طرح ملی کارت سوخت بانکی، بانکها علاوه بر در نظر گرفتن جوایز ویژه برای تبدیل کارت بانکی به کارت سوخت به منظور سهولت ثبت نام و تبدیل کارت بانکی مشتریان به کارت سوخت در برخی شعب منتخب، تمعیداتی را به منظور ثبت نام کارت سوخت در نظر گرفتهاند که بر این اساس افرادی که قادر به ثبت نام نیستند و اطلاعاتی ندارند میتوانند برای ثبت نام به شعبه بانک عامل خود با همراه داشتن کارت خودرو یا موتورسیکلت مراجعه کنند.
چگونه برای دریافت کارت سوخت ثبت نام کنیم؟
بنا بر اعلام شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران این دوره از ثبت نام از سه روش مراجعه به سامانه www.mob.gov.ir، اپلیکیشن دولت همراه و یا کد دستوری #۴* انجام میشود و در این دوره هیچ گونه مراجعهای به دفاتر پلیس ۱۰+ به صورت حضوری صورت نمیگیرد تا متقاضیان با سهولت بیشتری ثبت نام خود را انجام دهند. در این فرآیند یکی از کارتهای بانکی شخص صاحب خودرو به عنوان کارت سوخت انتخاب میشود و از این کارت برای سوخت گیری استفاده میشود.
همچنین طبق اعلام مسئولین این حوزه امکان ویرایش اطلاعات دائمی خواهد بود و در صورت بروز مشکل مانند اتمام تاریخ انقضا کارت بانکی، فروش خودرو، تصمیم به تغییر کارت بانکی به عنوان کارت سوخت و موارد مشابه،امکان جایگزینی کارت دیگری وجود داشته باشد.
در کنار این موضوع کارتهای سوختی که در دفاتر پستی معطل مانده مجددا باز ارسال شده تا این کارتها نیز به دست صاحبان خود برسند.
مراقب پیامک های جعلی کارت سوخت باشید
جواد جاویدنیا معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور در این زمینه هشدار داد که پیامک هایی که به تازگی به بعضی از افراد در خصوص ضرورت ثبتنام کارت سوخت ارسال می شود جعلی بوده و مردم باید در این زمینه هوشیار باشند. در این پیامک ها افراد به سایتهای جعلی جهت تکمیل مدارک هدایت شده و اطلاعات کارت بانکی آن ها به سرقت می رود.
زمان الزامی شدن استفاده از کارت سوخت به زودی اعلام خواهد شد.
اگر رمز کارت قدیمی خود را فراموش کردیم چه کنیم؟
اگر کسی رمز کارت خود را فراموش کرده است میتواند با مراجعه به نواحی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بازیابی رمز کارت سوخت را انجام دهد.
آدرس نواحی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بازیابی رمز کارت سوخت
دارندگان کارت سوخت خودرو در شهر تهران میتوانند با مراجعه به آدرسهای زیر رمز کارت خود را بازیابی کنند.
- میدان آرژانتین، جنب فروشگاه شهروند ، جایگاه گاز بیهقی
- پاسداران ، خ گیلان شرقی ، خ شهید عراقی شمالی ، روبروی بانک آینده ، پلاک ۱۰۰ ، واحد ۴ و ۶
- خیابان ستارخان ، بعد از خ بهبودی ، جنب پمپ بنزین ۲۷۵ ، پلاک ۱۷۸ طبقه اول
- میدان راه آهن ، میدان بهداری ، پشت بیمارستان بهارلو ، خ انبارنفت مجتمع آموزشی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران
- نارمک ، دردشت ، پایین تر از ایستگاه مدرسه ، روبروی کوچه شهید ثابتی ، پلاک ۲۲۸
مدارک لازم برای بازیابی رمز کارت سوخت
1-ارائه مدارک شناسایی مالک و وسیله نقلیه
الف)اشخاص حقیقی: یکی ازمدارک شناسایی مالک وسیله نقلیه اعم از (شناسنامه،کارت ملی،گواهینامه یا گذرنامه)
ب)اشخاص حقوقی: ارائه معرفی نامه از سازمان ذیربط که وسیله نقلیه در مالکیت آن قرار دارد الزامی است.
2- مدارک شناسایی وسیله نقلیه
اعم از (کارت،سند یا شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه)
همچنین اگر رمز کارت سوخت تغییر نکرده باشد، چهار رقم پایانی کارت ملی برای کارت سوخت قابل استفاده است که در صورت فراموش کردن نیز با اولین سوخت گیری میتوانند رمز را تغییر دهند.