جریمه توقف ممنوع چقدر است؟
یکی از دردسرسازترین مسائل در موقع رانندگی با ماشین خصوصا در شهرهای بزرگ، پیدا کردن جای پارک است. ممکن است وقتی برای رفتن به سر کار از ماشین شخصی استفاده می کنید دقایق زیادی را برای پیدا کردن جای پارک صرف کنید و در نهایت هم خسته شوید و یک جای نامناسب ماشین را پارک کنید. این مسئله علاوه بر این که وقت و زمان شما را می گیرد و گاهی حسابی با اعصاب و روان شما بازی می کند، می تواند در نهایت منجر به جریمه شدن شما هم بشود. مخصوصا در این روزها که همه افسرها دست به قبض هستند و حتی برای یک خرید کوچک از سوپری هم ممکن است جریمه شوید.
برای همین خوب است که بدانید در صورت پارک در نقاط توقف ممنوع یا مطلقا ممنوع در کلان شهرها و جاده های بین شهری 40 هزار تومان در سایر شهرها 30 هزارتومان و در روستاها و راه های روستایی 10 هزار تومان جریمه خواهید شد. (مبلغ این جریمه ها در سال ۱۴۰۱ ، حدود 12 درصد افزایش داشته است. )
اما خوب است که آئین نامه را هم یک مروری بکنیم و بدانیم در چه مکان هایی نباید پارک کنیم
در چه مکان هایی اگر پارک کنیم جریمه می شویم؟
1- پیاده رو و گذرگاه عابر پیاده. 2- داخل تقاطع ها 3- در فاصله 15 متری میدان یا تقاطع یا سه راهها یا تقاطع راه آهن 4- مقابل ورودی خیابان ها و جاده ها و کوچه ها یا ورودی و خروجی اتومبیل رو ساختمان ها(پلها) 5- در فاصله 15 متری شیرهای آب آتش نشانی و شیرهای آب نصب شده در راه ها 6- در فاصله 15 متری اطراف چراغ های راهنمایی و رانندگی و یا محلهایی که توقف وسایل نقلیه مانع دید علایم راهنمایی و رانندگی بشود 7- از ابتدا تا انتهای پیچ ها 8- کنار وسایل نقلیه ای که خود متوقف میباشند(توقف دوبله) 9- روی پلها و درون تونلها و معابر در ارتفاع 10- در فاصله 15 متری ورودی و خروجی مراکز آتش نشانی، مراکز نظامی و انتظامی، بیمارستانها و فوریتهای پزشکی 11- در خیابانهایی که پیاده رو آن قابل عبور نبوده و افراد پیاده مجبورند از بخشی از سواره رو عبور کنند 12- در جاهایی که دستگاه توقف سنج(پارکومتر)نصب شده و یا توقف با کارت پارک یا انواع دیگر تجهیزات توقف سنج با علایم مشخص کننده مجاز میباشد، به علت پرداخت نکردن هزینه توقف و یا نداشتن کارت پارک مجاز و یا پایان زمان توقف 13- در محلهایی که علایم راهنمایی و رانندگی مانند تابلوهای توقف ممنوع و یا ایستادن ممنوع و یا خط کشی های شطرنجی در سطح تقاطع و یا معابر نیز دلالت بر ممنوعیت توقف دارد 14- در هر نقطه از معابر در حال تعمیر، شستشو، تعویض روغن و نیز در طول مسیر های ویژه اتوبوس و دوچرخه و همچنین در طول مسیر و خطوط عبور آزاد راه ها 15- در ایستگاههای وسایل نقلیه همگانی و حریم آنها که با علایم راهنمایی و رانندگی مشخص است 16- در فاصله 15 متری تابلوهای توقف یا ایستادن ممنوع 17- در فاصله ی 15 متری ایستگاه واحد، اتوبوس، مینی بوس، تاکسی 18- در آزاد راه ها
مطلب پیشنهادی: کد تخلفات رانندگی و مبالغ جریمه های رانندگی
اگر قصد پارک طولانی مدت داریم کجا پارک کنیم؟
اگر خانه تان پارکینگ ندارد یا می خواهید خودرو را مدت طولانی پارک کنید، بهترین راه پارکینگ های عمومی سطح شهر است که تقریبا در خیابان های ابرشلوغ کلانشهرها وجود دارند.
غیر از آن پارکینگ مراکز عمومی هم هست که با پرداختن حق پارک نسبتا مناسبی می توانید برای ساعت های طولانی استفاده کنید. فرودگاه، ترمینال، راه آهن، میادین تره بار، فروشگاه ها، هتل ها، بعضی بیمارستان ها و ... هم گزینه امن و قابل اطمینان است
اگر قصد پارک کوتاه مدت داریم کجا پارک کنیم؟
کنار خیابان ها که به آن پارک حاشیه ای هم می گویند، معمول ترین مکان برای توقف خودروهاست. اگر هیچ علامتی مبنی بر ممنوعیت پارک نداشتند، می توانید پارک کنید. پارک کردن در بسیاری از حاشیه های خیابان ها البته رایگان نیست. پارکومترها و پارکبان ها وظیفه دریافت هزینه پارک کردن تان در معابر عمومی را برعهده دارند. البته که پارکومترها بیشتر به درد مدیریت زمان می خورند تا از حد تعیین شده بیشتر توقف نکنید و خودروهای بیشتری امکان استفاده از حاشیه خیابان را داشته باشند.
هر پارکومتر کنترل 8 جای پارک را برعهده دارد و شما می توانید با کارت شهروندی یا کارت بلیت حمل و نقل عمومی (همان کارت مترو خودمان) هزینه اش را به صورت الکترونیک پرداخت کنید؛ هزینه ای که نرخ مصوب شهرداری هاست.
مطلب پیشنهادی: جریمه سرعت غیرمجاز چقدر است؟
البته حواستان باشد که در صورت برخورد با پارکبان ها هم حتما کارت شناسایی معتبر پارکبانی را از آنها بخواهید. به هر کس که یونیفرم طوسی داشت و ادعا کرد پارکبان پیمانکار شهرداری است، نمی شود اعتماد کرد. همچنین مدتی است در منطقه 2 تهران با نصب تابلو هایی با عنوان مدیریت هوشمند پارک اقدام به اخذ عوارض پارک می کند. این طرح که مدیریت پارک حاشیه ای نام دارد توسط شهرداری به طور آزمایشی در حال اجرا است و توسط خودروهایی که به دوربین مجهز است و در طول مسیرها گشت میزنند شماره پلاک خودروها ثبت می شود و افراد برای پرداخت عوارض پارک بایستی در سایت تهران من عوارض پارک را پرداخت کنند. البته نیم ساعت اول پارک رایگان است و این طرح از 7 صبح تا 21 اجرا می شود. همینطور پارک حاشیه ای در روزهای تعطیل و برای افراد دارای مجوز رایگان است.
هزینه پارک حاشیهای طبق مصوبه شورای شهر تهران برای ساعت اول پارک در محدوده طرح ترافیک ۷۰۰ تومان و خارج از محدوده طرح ۵۰۰ تومان است. برای پارک بیش از یک ساعت نیز هزینهها به صورت تساعدی افزایش مییابد ولی هزینه قابل توجه و زیادی نیست.