26 سوال متداول و مهم کارت سوخت
این روزها که موضوع کارت سوخت و احیای آن به منظور سامان دهی جایگاه های سوخت، کنترل مصرف سوخت و قیمت آن و جلوگیری از قاچاق سوخت بر سر زبان افتاده سوالات متعددی در ذهن مردم شکل گرفته است. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم بر سوالات و راهکار هایی که در این رابطه ارائه شده است.
1- ماشینی یک سال پیش خریداری نمودم.حالا با کارتی شدن بنزین صاحبش می گوید "کارت متعلق به من است ، آنرا پس بده." این در حالی است که سند ماشین به نام من شده است. ایشان ادعا کرده است که کپی کارت قبلی ماشین را دارد و آنرا خواهد سوزاند. ممنون راهنمایی کنید.
کارت سوخت متعلق به مالک فعلی خودرو است. حتی اگر بعد از انتقال سند، اقدام به صدور کارت سوخت مجدد به نام خود نکرده باشید، باز هم مالک قبلی نمی تواند مدعی کارت سوخت خود شود. از این رو، شما می توانید کارت سوختی که متعلق به خودروی شما بوده و اکنون به نام مالک قبلی است را مورد استفاده قرار دهید و مالک قبلی بدون ارائه اسناد مالکیت خودرو و تنها با ارائه کپی اسناد قبلی، نمی تواند کارت سوخت شما را بسوزاند. همچنین می توانید در صورت تمایل، درخواست صدور کارت سوخت المثنی به نام خود کنید. در این صورت کارت سوخت فعلی اتومبیل شما که به نام مالک قبلی است، باطل خواهد شد.
2- کارت سوخت ماشینهای صفر که از بازار خریداری شده را باید از کجا پیگیر باشیم؟
خودروهای نو شماره، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آنها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه نمایند. لذا شما نیز به نزدیک ترین دفتر پست نزدیک به محل زندگی خود مراجعه کرده و با اعلام زمان خرید خودرو و انتقال سند، پیگیر دریافت کارت سوخت خود شوید.
3- آیا کارت سوخت سابق که کماکان در حال استفاده از آن هستم نیز سوخته شده و نیاز به تجدید آن است؟
خیر، کسانی که کارت سوخت خود را حفظ کردهاند، نیاز به انجام هیچ اقدامی ندارند. کارت سوخت شما کماکان قابل استفاده است. تمامی اطلاعیه های جدید شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در خصوص صدور کارت المثنی برای افرادی است که کارت سوخت خود را گم کرده و اکنون به هر دلیل، کارت سوخت ندارند.
4- پشت کارت سوخت بنده حاوی اطلاعات مالک قبلی خودرواست و رمزی که من نمیدانم، چه کنم؟
شما پس از انتقال سند خودرو، اقدام به تعویض کارت سوخت به نام خود نکردهاید. شما هیچ محدودیت و مشکلی برای استفاده از این کارت سوخت ندارید، چرا که با وجود درج نام مالک قبلی بر پشت آن، مشخصات خودروی شما در اطلاعات این کارت سوخت درج شده و این کارت متعلق به خودرویی است که اکنون شما مالک آن هستید. اما در خصوص رمز، با توجه به اینکه رمز تعریف شده برای هر کارت، چهار شماره سمت راست کد ملی مالک آن است، در صورتی که به مالک قبلی دسترسی دارید، چهار شماره سمت راست کد ملی وی را جویا شوید که این 4 شماره، رمز کارت سوخت شماست. اما در صورتی که به مالک قبلی خودرو دسترسی ندارید، می توانید با تماس با شماره 09627 نزدیکترین مرکز بازیابی رمز به محل خود را از کارشناس مربوطه جویا شوید و با مراجعه حضوری به این مرکز، اقدام به بازیابی رمز و صدور رمز جدید بر اساس کدملی خود کنید.
آدرس مراکز تغییر و بازیابی رمز کارت سوخت در تهران
آدرس مراکز تغییر و بازیابی رمز کارت سوخت در اصفهان
مراکز بازیابی رمز کارت سوخت در ارومیه
آدرس مراکز تغییر و بازیابی رمز کارت سوخت در البرز (کرج)
آدرس مراکز تغییر و بازیابی رمز کارت سوخت در تبریز
آدرس مراکز تغییر و بازیابی رمز کارت سوخت در اهواز
آدرس مراکز تغییر و بازیابی رمز کارت سوخت در فارس
آدرس مراکز تغییر و بازیابی رمز کارت سوخت در خراسان رضوی
آدرس مراکز تغییر و بازیابی رمز کارت سوخت در استان مرکزی
5- خودروی مدل 1395 تولید داخل دارم و کارت سوخت از ابتدا نگرفته ام، آیا باید المثنی ثبت نام کنم؟ یا کارت سوخت من جای دیگری است؟
خودروهای نو شماره، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آنها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه نمایند. لذا شما به اداره پست محل زندگی خود مراجعه کرده و پیگیر کارت سوخت خود شوید و نیازی به ارائه درخواست برای صدور المثنی ندارید.
یکی دیگر از سوالات رایج این روزها درمورد کارت سوخت این است که مالک خودرو چگونه از اینکه کارت سوخت خودرو در شرکت پست است مطلع شود؟ شنیدهها حاکی از آن است که درحال حاضر بیش از ۹۰۰ هزار کارت سوخت در شرکت پست مانده است. زیرا طی دو تا سه سال گذشته زمانی که پست برای ارسال کارت سوخت اقدام کرده، مالک خودرو برای دریافت آن در آدرس مورد نظر حضور نداشته است. اسماعیلی در این باره گفت: خودروهای نو، شمارهای که طی دو تا سه سال اخیر خریداری شدهاند، حتما دارای کارت سوخت هستند اما ممکن است کارت سوخت آنها در شرکت پست باشد.
با توجه به هماهنگی انجام شده با شرکت ملی پست ایران، مالکان خودرو و موتورسیکلتهای شمارهگذاریشده در بازه زمانی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ که پیش از این کارت هوشمند سوخت آنها توسط شرکت پست توزیع شده و برگشت خورده است، میتوانند به سایت اینترنتی شرکت ملی پست به نشانی www.post.ir مراجعه کنند و با درج شماره VIN خودرو در بخش پیگیری کارت سوخت در سامانه «پیگیری مرسولات سازمانی» از نحوه دریافت کارت سوخت خود مطلع شوند.
6- خودرو اقساطی خریداری کردم که تا اقساط تمام نشود سند را به نام من نمی زند و با توجه با الزامی بودن کارت سوخت آیا میتوانم با ارائه کارت بانکی خودم و مشخصات فروشنده کارت بانکی خودم را تبدیل به کارت سوخت کنم؟
از آنجایی که سند خودرو به نام شما نیست، شما میبایست با در دست داشتن قولنامهای که نشان دهد خودرو را خریداری کردهاید به یکی از شعب پلیس +10 مراجعه کرده و درخواست خود مبنی بر صدور کارت المثنی و یا تبدیل کارت بانکی به کارت سوخت را مطرح کنید.
7- اگر کارت سوخت به اسم مالک قبلی ماشین باشد لازم است مجددا کارت سوخت بگیرم؟
خیر، نیازی به دریافت کارت سوخت جدید نیست و می توانید با همین کارت سوخت فعلی که متعلق به خودروی شما اما به نام مالک قبلی است، سوخت گیری نمائید.
8- موتورسیکلت هم باید کارت سوخت داشته باشد و نیاز به ثبت نام هست؟
بله، تمام وسایل نقلیه اعم از خودروها و موتورسیکتهایی که کارت سوخت ندارند، باید برای صدور کارت سوخت المثنی ثبت نام کنند.
9- یک دستگاه موتور سیکلت مدل1382 دارم، آیا می توانم برای کارت سوخت ثبت نام کنم؟
خیر، به موتورسیکلتهایی که سنی بیش از 10 سال دارند (از تاریخ تولید تا امروز)، کارت سوخت داده نخواهد شد.
10- سند موتورسیکلت من به اسم شخص دیگری است. آیا اشکال دارد به اسم اون شخص کارت سوخت ثبت نام کنم یا باید انتقال مالکیت بدم؟
تنها مالک وسیله نقلیه می تواند درخواست صدور کارت سوخت داشته باشد. اگر سند موتورسیکلت شما به نام شما نیست، مالک سند باید اقدام به درخواست صدور کارت سوخت المثنی کند.
11- با سلام ماشین من ال 90 مدل سال 95 هست، موقعی که خودرو رو تحویل گرفتم کارت سوخت به من تحویل داده نشد،مابقی مدارک را پست به درب منزل آورد،حالا آیا ماشین بنده کارت سوخت دارد یه نه؟
خودروهای نو شماره، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آنها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه نمایند. لذا شما به اداره پست محل زندگی خود مراجعه کرده و پیگیر کارت سوخت خود شوید.
12- برای بازیابی رمز کارت سوخت چه باید کرد؟
بر اساس این گزارش، یکی از سوالات رایج بین مالکانی که دارای کارت سوخت هستند، نحوه بازیابی رمز کارت سوخت است. مدتهاست که سوختگیری با کارت سوخت جایگاهدار صورت میگیرد و بسیاری از افرادی که دارای کارت سوخت هستند، رمز خود را فراموش کردهاند و اکنون که بازگشت کارت سوخت قطعی شدن، درباره بازیابی رمز کارت سوخت خود نگران هستند.
رمز یا پسورد کارت سوخت شما 4رقم آخر کدملی تان ( مالک خودروهای نو شماره و المثنی رمز کارت هوشمند سوخت) است و برای تغییر آن بایستی به مراکز معرفی شده توسط شرکت پخش فرآورده های نفتی مراجعه کنید. در حال حاضر راهی غیر از مراجعه حضوری به این مراکز وجود ندارد.
مطلب پیشنهادی: اگر رمز کارت سوخت خود را فراموش کردیم به کجا مراجعه کنیم؟
13- کارت سوخت شخصی خود را حفظ کرده و اکنون در دسترس دارم، رمز آنرا نیز به خاطر دارم، آیا برای فعال شدن آن باید اقدام خاصی انجام دهم؟
خیر، اطلاعیههای جدید صادر شده برای کارت سوخت، بهمنظور صدور کارت برای کسانی است که کارت سوخت ندارند و کسانی که کارت سوخت و رمز آنرا دارند، نیاز نیست اقدامی انجام دهند. هماکنون نیز کارتهای سوخت شخصی قابل استفاده و فعال هستند.
14-مالکان خودروهای خارجی، قولنامهای، فاقد کارت سوخت و کارت بانکی چه باید بکنند؟
در این میان افرادی هستند که خودروی آنها خارجی، ورثهای، قولنامهای و... بوده، این افراد موارد خاص هستند که به گفته اسماعیلی برای دریافت کارت سوخت باید بهصورت حضوری به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
مطلب پیشنهادی: کارت سوخت خودرو خارجی
15- در سال 95خودروی مدل 95با قولنامه دستی خرید نمودهام و کارت سوخت ندارم. به اداره پست مراجعه و گفتهاند صادر شده، چون نیامدهاید بگیرید، برگشت خورده. لطفا راهنمائی کنید.
برای تمامی خودروهای نوشماره، کارت سوخت صادر شده است و مسلما برای خودروی شما نیز کارت سوختی در همان سال 95 صادر شده و به اداره پست ارسال شده، اما اداره پست در صورت عدم دسترسی به مالک خودرو، پس از مدتی کارتهای سوخت را برگشت میدهد. کارت سوخت شما موجود است و شما نیاز به ثبتنام مجدد برای کارت المثنی ندارید. با توجه به هماهنگی انجام شده با شرکت ملی پست ایران، به سایت اینترنتی شرکت ملی پست به نشانی www.post.ir مراجعه کنید و با درج شماره VIN خودرو در بخش پیگیری کارت سوخت در سامانه «پیگیری مرسولات سازمانی» از نحوه دریافت کارت سوخت خود مطلع شوید.
16- من یک خودروی ساندرو استپ وی در اسفند 96 از شرکت پارس خودرو خریدم، کارت سوخت برای من ارسال نشد. بعد از مدتی در حدود هفت ماه و بعد از پیگیری زیاد متوجه شدم که باید به پست مراجعه کنم اما بعد از پیگیری و بررسی فراوان گفتند که کارت شما به دلیل عدم حضور!!!! به شرکت نفت تهران برگشت داده شده است. الان و با توجه به اطلاعیه شرکت نفت و تماس با شماره 09627 (که کسی هم پاسخگو نیست) نمیدانم باید چه کاری انجام دهم؟ ضمنا برای درخواست المثنی رفتم پلیس +10گفتند: شامل این ثبت نام نمیشوی برو و پیگیر همان کارت بشو". الان بنده باید چه کاری انجام دهم؟ الان کارت من در شرکت نفت میباشد ولی من به آن دسترسی ندارم.
کارت سوخت شما موجود است. شما نیاز به ثبتنام کارت سوخت المثنی ندارید. در خصوص اینکه چگونه کارت سوختی که از ادارات پست عودت داده شده، را دریافت کنید باید از طریق پست پیگیری کنید.
17- حجم موتور خودروی من بیشتر از 2500سی سی میباشد آیا نیاز به دریافت کارت سوخت با روش جدید دارم؟ در روش قدیمی سهمیه سوخت به خودروی من تعلق نمیگرفت.
بله، در صورتی که کارت سوخت ندارید، حتما باید برای دریافت کارت سوخت المثنی اقدام کنید. طبق تصمیمی که از سوی دولت و مجلس برای احیای کارت سوخت شخصی اخذ شده، تمامی وسایل نقلیه بنزین سوز، باید کارت سوخت شخصی داشته باشند و اگر وسیلهای این کارت سوخت را به هر دلیل در اختیار ندارد، باید طبق آنچه پیش از این اعلام شده با مراجعه به پلیس +10 اقدام به ثبتنام کارت سوخت المثنی کند.
18- در سال 96 ماشین نو خریدم پس از اینکه مدتی گذشت، برای گرفتن کارت سوخت ماشینم به پست مراجعه کردم، کارت سوخت پیدا نشد و گفتند برگشت خورده. حالا باید چکار کنم؟
در خصوص اینکه چگونه کارت سوختی که از ادارات پست عودت داده شده، را دریافت کنید باید از طریق پست پیگیری کنید.
19- آیا آن شماره موبایلی که باهاش ثبتنام انجام میشه باید در مالکیت صاحب خودرو باشه؟ به عبارتی مالکیت سیم کارت و مالک خودرو باید یکسان باشند؟
بله، شماره تلفن همراهی که با آن اقدام به ثبتنام کارت سوخت المثنی میکنید، باید به نام مالک خودرو باشد.
20- من یک موتور خریداری نمودهام. هنوز سند نزدهام. سند آن نیز گم شده است. کارت سوخت آن نیز گم شده است. برای ثبتنام کارت سوخت چکار باید انجام بدهم؟
شما بایستی با مدارکی که دال بر مالکیت موتور باشد، به پلیس +10 مراجعه کرده و درخواست صدور مدارک المثنی موتور خود را ارائه کنید. چراکه برای ثبتنام کارت سوخت المثنی باید مدارک مالکیت وسیله نقلیه مربوطه به نام شما صادر شده باشد.
21- یک خودرو را به صورت قولنامهای خریداری کردهام. در این زمان اعلام شده برای ثبت نام، اسناد مالکیت خودرو به نام من تغییر نمیکند، برای ثبت نام کارت سوخت چه باید کنم؟
تمام خودروهای نوشماره دارای کارت سوخت هستند. اگر خودروی شما نوشماره هم نباشد، قاعدتا دارای کارت سوخت است که میتوانید همراه با سایر مدارک، کارت سوخت خودرو را از مالک قبلی دریافت کنید. اگر به هر دلیلی خودرویی که خریداری کردهاید دارای کارت سوخت نیست (کارت سوخت آن مفقود شده یا مالک قبلی، آنرا به شما تحویل نداده است) شما باید برای دریافت کارت سوخت المثنی ثبتنام کنید. از این رو، شما و تمامی مالکان قولنامهای وسایل نقلیه، صرفا بایستی با مراجعه به پلیس 10+ و ارائه اسناد انتقال قطعی مالکیت خودرو به نام خود، اقدام به ثبت نام کارت سوخت المثنی کنید.
22- رمز کارت سوخت خود را فراموش کردهام. آیا باید اقدام به ثبتنام کارت سوخت المثنی کنم؟
خیر، امکان بازیابی رمز برای تمامی افرادی که کارت سوخت دارند، وجود دارد. در صورتی که در گذشته رمز کارت سوخت خود را تغییر نداده باشید، رمز اولیه کارت سوخت شما، 4 رقم سمت راست کدملی شما است. اما در صورتی که این رمز را در گذشته تغییر دادهاید یا کارت سوخت خودروی شما هنوز به نام مالک قبلی بوده و رمز آن 4 رقم سمت راست کدملی مالک قبلی تعریف شده و شما به مالک قبلی و کد ملی وی دسترسی ندارید، میتوانید با تماس با شماره 09627 و اطلاع از نزدیکترین مرکز بازیابی رمز در شرکتهای پخش نواحی، اقدام به بازیابی رمز خود کنید.
23- مالک خودرو فوت کرده و هنوز اسناد مالکیت به نام متوفی است، چگونه برای این خودرو کارت سوخت بگیریم؟
صرفا با در دست داشتن انحصار وراثت و اسناد مالکیت خودرو، به پلیس 10+ برای ثبت نام کارت سوخت المثنی مراجعه کنید.
24- مالک خودرویی هستم و هیچ خط موبایلی به نام خود ندارم. چگونه کارت سوخت المثنی ثبتنام کنم؟
شما صرفا با مراجعه به پلیس 10+ میتوانید اقدام به ثبت نام کارت سوخت المثنی کنید.
25-براي خودرو هاي پلاك منطقه ازاد هم كارت سوخت صادر ميشه؟
بله بایستی به دفاتر پلیس+10 مراجعه کنید.
26- تکلیف کارت سوخت بعد از خرید و فروش خودرو چه میشود و آیا مالک خودرو باید بعد از خرید خودرویی که نوشماره نیست، برای اخذ کارت سوخت اقدام کند یا خیر. بر این اساس چنانچه پیش از این مالک خودرو، خودروی خود را به فروش رسانده و با پلاک خودروی سابق خودروی جدید خریداری کرده است، باید برای ثبتنام کارت سوخت المثنی اقدام کند. زیرا VIN (کد شناسایی ۱۷ رقمی خودرو) در این فرآیند تغییر یافته و کارت سوخت جدید باید طبق این کد صادر شود.
این درحالی است که اگر فردی خودرو خریده باشد، اما کارت سوخت به نام مالک قبلی باشد، نیازی به ثبت نام مجدد ندارد و همچنان میتواند از آن استفاده کند؛ زیرا کارت سوخت بر اساس شماره VIN (کد شناسایی ۱۷ رقمی) خودرو صادر میشود.
به عبارت دیگر، کارت سوخت بر اساس شماره وی.آی.ان خودرو و نه اطلاعات شناسنامهای مالک و یا شماره پلاک صادر میشود، بنابراین نیازی به ثبتنام مجدد کارت سوخت نیست. با این حال اگر مالکان جدید خودرو اصرار به دریافت کارت سوخت به نام خود دارند، باید از طریق شیوههای اعلام شده، نسبت به ثبت نام اقدام کنند و چنانچه این اقدام را انجام دهند، کارت سوخت کنونی آنها سوخته و کارت جدید از طریق شبکه بانکی صادر خواهد شد. از کلیه کاربران فرمون خواهشمندیم چنانچه تجربه ای در خصوص ثبت نام داشته اند که به سایر کاربران در انجام فرآیند ثبت نام و رفع مشکلات کمک می کند، در قسمت نظرات به اشتراک بگذارند.