افت قیمت خودرو در تصادف چیست؟ چگونه محاسبه می شود؟

خودرو در ایران سوای کشورهای دیگر به عنوان یک سرمایه نگریسته می شود، یعنی شما وقتی یک خودرویی را می خرید گویی که پول خود را پس انداز کرده اید و البته این سرمایه رشد هم خواهد کرد و قیمت آن نیز در بازار آشفته این روزهای خودرو احتمالا افزایش هم خواهد داشت. اما از طرف دیگر با این خیابان های پرترافیک باید مواظب رانندگی خودتان هم باشید، چون این سرمایه خیلی راحت در نتیجه یک تصادف ارزشش را از دست می دهد، مخصوصا اگر خودروی شما صفرکیلومتر باشد یا یک خودروی خارجی با قیمت بالا داشته باشید.

برای توضیحات بیشتر باید بگویم که در دو صورت در تصادف افت قیمت خودرو خواهیم داشت: یکی قدیمی شدن مدل خودرو و بالا رفتن سن آن است و دیگری کاهش قیمت خودرو در اثر تصادف؛ که هر چه تصادف سهمگین تر باشد و یا خودرو شما نوتر باشد این کاهش قیمت بیشتر خواهد بود. گاهی یک تصادف آنقدر جدی است که اصلا صرفه اقتصادی برای تعمیر ندارد و بهتر است که اوراق شود.

برای همین بهتر دیدیم تا مقاله ای را به افت قیمت ناشی از تصادف اختصاص دهیم و همه جزئیات آن را برایتان توضیح دهیم تا هم بیشتر مراقب رانندگی خود باشید و تصادفات رانندگی را بیشتر جدی بگیرید و هم این که اگر خدای نکرده تصادف جدی برای شما و ماشینتان روی داد بدانید که چگونه به خسارت ناشی از افت قیمت خودرو خود دست پیدا کنید. پس با ما همراه باشید.

افت قیمت خودرو ناشی از تصادف برای چه خودروهایی مهم تر است؟

در این قضیه یک اصل اساسی وجود دارد و آن این که هر چه خودرو مدل بالاتر، مدرن‌تر و سالم‌ تر باشد، با یک تصادف، افت قیمت بیشتری پیدا می کند. در واقع افت قیمت و خسارت خودروهای تصادفی برای خودروهایی که سن کمتر از 5 یا 6 سال دارند، به شدت محسوس است. البته این جمله به این معنا نیست که در سایر خودرو ها، افت قیمتی وجود ندارد؛ بلکه هر خودرویی با توجه به فاکتورهایی مثل مدل و عمر خودرو دچار میزانی از کاهش قیمت در نتیجه تصادف خواهد شد.

همچنین خسارت هایی که ممکن است به بدنه خودرو، درب موتور، گلگیر های جلو و … وارد شود، از لحاظ قطعات تعویضی و رنگ شدگی تاثیر بسیاری بر روی ارزش خودرو دارند و افت قیمت و خسارت خودرو تصادفی را بیشتر می کنند. حتی به شرط تعمیر هم غالبا خودروی تصادفی در چشم خریدار از کیفیت خوبی برخوردار نخواهند بود و در نتیجه به صورت چشمگیری از ارزش ریالی خودرو کم می شود.

مطلب پیشنهادی: استعلام آنلاین تصادفات رانندگی

در نهایت کاهش قیمت ناشی از تصادف به قیمت واقعی خودرو تحمیل می شود، به این معنی که هر خودرو با توجه به مدل، برند، سال تولید، نوع سوخت، بیمه و ... قیمت جداگانه ای دارد. تصادف نیز در تعیین قیمت تاثیرگذار است. با فرض اینکه دو خودرو با داشتن ویژگی های مشترک در هر یک از این فاکتورهایی که نام بردیم، فقط در فاکتور تصادف تفاوت داشته باشند، مسلما افت قیمت و خسارت خودرو تصادفی بیشتر است؛ اما اینکه این تصادف در افت قیمت چه قدر تاثیر دارد هم به شدت تصادف بستگی دارد و هم به ماهیت کلی خودرو. مثلا یک خودروی صفر که هنوز به طور طبیعی افت قیمت عادی خود را تجربه نکرده است، با یک تصادف به شدت دچار افت قیمت خواهد شد.

حال هرچه شدت تصادف بیشتر باشد، شدت کاهش قیمت و افت قیمت و خسارت خودرو تصادفی نیز بیشتر می شود. در حالی که یک خودروی کارکرده که به هر حال به تناسب سال های کارکرد خود در مقایسه با نمونه صفر، افت قیمت را به طور طبیعی تجربه کرده است، با یک تصادف در مقایسه با یک خودروی صفر، افت قیمت کمتری را تجربه می کند. اما به هر حال قیمت هر خودرو با یک تصادف به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.

چه کسی باید خسارت افت قیمت خودرو ناشی از تصادف را بپردازد؟

 

یک نکته مهم را در نظر داشته باشید و آن این که چه شما مقصر باشید و چه نباشید ناگزیر از پذیرش افت قیمت و خسارت خودرو تصادفی تان هستید چرا که خسارت ناشی از افت قیمت در تعهدات شرکت های بیمه نیست و هیچ شرکتی زیر بار تحت پوشش قرار دادن این اتفاق نمی رود و مسئولیت های آن را نمی پذیرد. اما تمام هزینه ‌های تعمیر در اثر هر نوع سانحه رانندگی از قبیل تصادف، واژگونی و آتش سوزی و سایر سوانحی که در بیمه نامه آورده شده، بر اساس نظر کارشناس، میزان خسارت محاسبه و توسط شرکت بیمه پرداخت می شود.

سه راهکار برای جبران خسارت کاهش قیمت خودرو ناشی از تصادف وجود دارد:

1- باید بدانید که بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، خسارات مالی وارد شده به خودروی زیان دیده تا سقف بیمه نامه بیمه شخص ثالث تحت پوشش قرار می ‌گیرد. بر اساس قانون جدید تا سقف ۷ میلیون تومان هم نیازی به کروکی نیست و بدون کروکی نیز خسارت توسط شرکت بیمه پرداخت می شود

2- برای جبران خسارات وارد شده به خودرو فرد مقصر، بیمه بدنه می‌تواند کمک مهمی برای تان باشد. بیمه بدنه بر اساس پوشش‌های اصلی و پوشش‌های اضافی که دارد می‌تواند جبران خسارات وارد شده را پرداخت کند. سقف تعهدات بیمه بدنه بر اساس پوشش های بیمه نامه بدنه است و در زمان خسارت شرکت بیمه بر اساس بیمه نامه شما خسارات وارد شده را جبران می‌کند.

3- اگر خسارت شما بیشتر از سقف تعهدات بیمه بدنه است و ماشین شما خیلی گران قیمت، یک راهکار برای این مورد نیز وجود دارد و آن هم پیگیری این موضوع از طریق شکایت و شورای حل اختلاف است که می توانید افت قیمت خودروی خود را از این طریق مطالبه کنید.

مطلب پیشنهادی: نحوه دریافت خسارت افت قیمت خودرو تصادفی

افت قیمت خودرو در  تصادف چگونه محاسبه می‌شود؟

اگر با خودرویتان تصادف کنید و قسمت‌هایی از قبیل شاسی‌ها و سقف و ستون آسیب دیده باشند و یا خسارت مربوط به گلگیر های جلو و درها باشد همه در افت قیمت خودرو بسیار موثر است. البته در تصادفاتی که از ناحیه عقب خودرو اتفاق بیافتد افت قیمت خودرو بیشتر است چون گلگیرهای عقب جدا شدنی نیستند و به همین ترتیب بر اساس نوع خسارت وارد شده میزان افت قیمت خودرو در اثر تصادف محاسبه می‌شود.

بررسی افت قیمت خودرو از نظر کارشناسان بر اساس چند فاکتور مهم انجام می‌شود:

1- خسارت وارد شده برای چه قسمتی از ماشین بوده و نوع خسارت به چه صورت است. آیا خسارت به بدنه وارد شده است یا نه؟ همچنین هزینه‌های بازسازی مجدد، رنگ کاری بر اساس عمق صدمه وارده و  وسعت رنگ شدگی  همه در افت قیمت خودرو موثرند.

2- خسارت‌های دیگر از قبیل خساراتی که ممکن است به قطعات بدنه خودرو، درب موتور ، گلگیر های جلو و … وارد شود که از لحاظ قطعات تعویضی و رنگ شدگی تاثیر بسیاری را بر روی ارزش خودرو دارند، چرا که عملیات تعمیر و تعویض این قطعات بسیار هزینه بر و مهم هستند.

در پایان باید بگوییم که افت قیمت و خسارت خودرو تصادفی انکار ناپذیر است و علاوه بر خسارت های مالی، استرس و فشارهای روحی زیادی نیز برای شما ایجاد خواهد کرد پس به شما توصیه می کنیم برای پرهیز از تمامی این خسارات، حرفه ای رانندگی کنید.

در برنامه فرمون شما می توانید علاوه بر قیمت روز خودرو نو و دست دوم،از افت قیمت خودرو نیز با خبر شوید. در فرمون می توانید با انتخاب سازنده، سال تولید،کارکرد خودرو، زمان باقی مانده از بیمه، وضعیت تخفیف بیمه، قسمت های رنگ آمیزی شده یا تعویض شده از خودرو قیمت روز خودرو خود را استعلام کنید.

دانلود آخرین نسخه فرمون با امکان محاسبه افت قیمت خودرو