نحوه انتقال پرونده رانندگی به آموزشگاهی دیگر
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که تصمیم گرفته اید گواهینامه رانندگی بگیرید، در کلاس تئوری و عملی هم شرکت کرده و آزمون آئین نامه را هم داده باشید، اما از ادامه راه به دلایل مختلفی باز مانده اید. مثلا یکی دو بار در آزمون عملی رد شده اید و بعد از گرفتن گواهینامه دل سرد شده و قیدش را زده باشید و یا مسائلی پیش آمده باشد و دیگر نتوانستید در آن زمان در آزمون عملی شرکت کنید. حالا بعد از مدت زمانی مثلا یک سال دوباره تصمیم بگیرید که دوباره پرونده تان را به جریان بگذارید. محل زندگیان هم عوض شده باشد و بخواهید به یک آموزشگاه جدیدی مراجعه کنید؛ سوالی که پیش می آید این است که آیا در این صورت این امکان وجود دارد که پرونده خود را از آن آموزشگاه بگیرید و به جای دیگری مراجعه کنید؟
انتقال پرونده رانندگی به یک آموزشگاه دیگر شدنی است اما شرایط و نکاتی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
برای انتقال پرونده رانندگی به آموزشگاه دیگر چه کار کنیم؟
اولین نکته ای که در این شرایط باید به آن توجه کنید این است که نمی توانید به آموزشگاهی بروید که در نزدیکی آموزشگاه قبلیتان بوده باشد. بلکه باید دقت کنید که به اندازه کافی از آموزشگاه قبلی دور باشد و و در حوزه فعالیت آن آموزشگاه نباشد
دوم اینکه درصورتی که این فاصله وجود داشته باشه باید مراحلی را طی کنید:
1- از آموزشگاه قبلی خود نامه تسویه حساب بگیرید و اگر در تهران هستید به خیابان زنجان شمالی اداره ترخیص خودرو بروید و در شهرستان ها نیز به همین صورت به اداره ترخیص خودرو در شهر خودتان مراجعه کنید و در آنجا درخواست حذف اطلاعات ثبت شده خود را در سیستم بدهید، تا بدین وسیله اطلاعات قبلی شما حذف بشود و بتوانید در آموزشگاه جدید ثبت نام کنید.
2- خیلی از افراد از این موضوع اطلاعی ندارند و وقتی برای ثبت نام مجدد به آموزشگاهی مراجعه می کنند دچار مشکل می شوند و وقتی که برای این کار گذاشته اند بیهوده از بین میرود، چون با وارد کردن کد ملی شما استعلام ثبت نام شما نشان داده می شود و کار شما عقب می افتد اگر از قبل حذف اطلاعات کرده باشید زمان اجرا، کار شما عقب نمی افتد و در آموزشگاه به مشکلی بر نخواهید خورد.
خب حالا می توانید برای ثبت نام به یک آموزشگاه جدید مراجعه کنید اما خوب است که بعد از انجام دادن موفقیت آمیز این مرحله به چند نکته مهم دیگر هم دقت داشته باشید و آن این که در آموزشگاه قبلی تا کجای کار پیش رفته بودید؟ آیا کاردکس خود را تکمیل کرده بودید و یا این که فقط کارنامه ای در آن آموزشگاه قبلی داشته اید؟
مطلب پیشنهادی: مهلت قبولی در آزمون شهری چه مدت است؟
مدت زمان اعتبار کاردکس و کارنامه در آموزشگاه قبلی چقدر بوده است؟
باید در نظر داشته باید که هر یک از بخش های طی شده برای گرفتن گواهینامه اعتبار متفاوتی دارند و بسته به این که در آموزشگاه قبلی تا چه مرحله ای را طی کرده اید باید نسبت به فعالیت های بعدی اقدام کنید:
اگر تنها اعتبار گواهی مهارت را در آموزشگاه قبلی دریافت کرده اید مدت اعتبار آن تنها یک سال بوده است. و اگر الان بیش از یک سال گذشته دوباره باید مراحل را از صفر شروع کنید. در واقع بعد از گذراندن آزمون آیین نامه برای امتحان شهری تا دو سال از تاریخ قبولی مهلت دارید. اما اگر تنها 6 ماه هم از تاریخ آن گذشته باشد، باید دوباره معاینه چشم انجام شود. اما اگر آزمون آئین نامه داده اید و در آن موفق شده بوده اید، و همین طور دوره آزمون عملی آزمایشی را هم پشت سر گذاشته بوده اید حتما پرونده کاردکس شما نیز صادر شده که تاریخ اعتبار آن ۲ سال است. که اگر از این تاریخ هم گذشته باشد باید دوباره مراحل را از اول طی کنید
البته این مورد نیز اتفاق افتاده است که در بعضی از آموزشگاه ها متقاضیان دریافت گواهینامه بعد از گذشت 4 سال از زمان گرفتن کاردکس به آموزشگاه مراجعه کرده اند و تنها آزمون آئین نامه و معاینه چشم را دوباره انجام داده اند و نیازی به گذراندن دوازده جلسه امتحان مقدماتی شهری نبوده است.
اعتبار قرارداد و فرم اولیه نیز از تاریخ صدور به مدت ۱ سال است.
بهتر است قبل از انجام هر گونه اقدام عملی حتما این مسئله را با آموزشگاه خود در میان بگذارید و از آن مطمئن شوید
چند شرط مهم جهت انتقالی پرونده وجود داره:
۱- انتقال پرونده فقط یکبار انجام میشود و امکان برگشت و یا انتقال مجدد به شهر دیگر وجود ندارد.
۲- یکبار کاردکس صادر شده باشد (کاردکس مجدد که بعد از دو سال صادر می شود امکان انتقالی ندارد)
۳- با آموزشگاه شهر مقصد هماهنگی شود.
۴- مدرک معتبر سکونت یا شغل در مقصد جهت ارایه به راهنمایی و رانندگی وجود داشته باشد.
۵- معاینات، مجددا در شهر مقصد انجام و ۹۷ هزار تومان (فیش کاردکس) مجددا واریز می شود.
۶- درصورت قبولی در آزمون آیین نامه، امتحانات مجددا انجام می شود.
در انتها مدارک لازم برای گرفتن کاردکس و یا پرونده سازی مجدد در آموزشگاه جدید را هم می آوریم تا اگر کاردکس شما باطل شده است، و یا اگر تنها یک کارنامه داشته اید و آن هم از زمانش گذشته و باید دوباره تشکیل پرونده بدهید، بدانید که چه مراحلی را برای گرفتن دوباره آن باید پشت سر بگذارید.
مدارک لازم جهت صدور مجدد کاردکس گواهینامه
۱- کپی شناسنامه (در صورت داشتن توضیحات ۱ برگ کپی)
۲- کپی از کارت ملی ( شناسنامه های جدید نیازی به کارت ملی ندارند)
۳- پنچ قطعه عکس ۳*۴ (عکس ها مطابق با زمان ثبت نام باشد)
۴- واریز فیش های بانکی (واریز از طریق اینترنت، عابربانک به هیچ عنوان قابل قبول نیست.فیش ها حتما در بانک ملی و بنام متقاضی باشد
واریز مبلغ ۲۰۰/۰۰۰ ریال بحساب ۳۰۰۳ ۱۳۰ ۱۱۵ ۲۱۷ بنام نیروی انتظامی
واریز مبلغ ۱۰/۰۰۰ ریال بحساب ۸۰۰۹ ۹۰۰ ۱۱۵ ۲۱۷ بنام نیروی انتظامی
واریز مبلغ ۱۲۰/۰۰۰ ریال بحساب ۳۰۰۷ ۳۸۳ ۳۰۹ ۰۲۲ بنام شرکت فناوران توسعه ناجی
واریز ملبلغ ۱۰/۰۰۰ ریال بحساب ۴۸۰۰۶ ۰۰۰۰ ۳۱۱۱ بنام شهرداری
۵- آدرس و کدپستی محل سکونت
۶- قبولی در آزمون آیین نامه مقدماتی
۷- قبولی در آزمون مقدماتی مهارت رانندگی
مطلب پیشنهادی: لیست آموزشگاه های رانندگی تهران
مدارک مورد نیاز برای پرونده سازی مجدد در آموزشگاه رانندگی برای گرفتن گواهینامه
1- ۸ قطعه عکس ۴×۳جدید، تمام رخ، زمینه سفید، مطابق با ضوابط پلیس راهور (حتماً به عکاس بگویید که عکس را برای گواهینامه رانندگی میخواهید، آنها خودشان از ضوابط مطلع هستند).
2- تصویر و اصل کارت ملی یا اصل تأییدیه اداره ثبت احوال.
3- اصل شناسنامه، به همراه کپی صفحه اول و همچنین کپی درصورت داشتن توضیحات.
4-کدپستی منزل مسکونی
5-فقط آقایان – اصل و کپی کارت پایان خدمت یا گواهی اشتغال به خدمت عکسدار یا برگه اعزام به خدمت کامپیوتری بدون داشتن غیبت یا گواهی اشتغال به تحصیل
6- واریز ۴۱۸۹۰۰ تومان بهحساب خود آموزشگاه
7- واریز ۸۰۰۰ تومان به شماره حساب بانک ملی ۰۱۰۵۹۶۸۸۰۱۰۰۴ به نام شرکت پژوهش و توسعه ناجی
8- واریز ۷۵۰ تومان به شماره حساب بانک ملی شهرداری شهرتان
9- واریز ۱۰۰۰ تومان به شماره حساب بانک ملی ۲۱۷۱۱۵۹۰۰۸۰۰۹ به نام نیروی انتظامی بابت تمبر گواهینامه
10- واریز ۲۰۰۰۰ تومان به شماره حساب بانک ملی ۲۱۷۱۱۵۰۱۳۰۳۰۰۳ به نام نیروی انتظامی برای صدور گواهینامه
11- هزینه خرید کتاب ۱۲۵۰۰تومان که میتوان از خود آموزشگاه خرید