پیگیری کارت سوخت گم شده یا جا مانده

کارت سوخت

محمد صادقی، مدیر سامانه کارت هوشمند سوخت، ضمن اشاره به راه اندازی سامانه آنلاین پیگیری کارت بنزین مفقودی، می‌گوید در صورتیکه اطلاعات کارت سوخت مفقودی، در سامانه موردنظر یافت نشود، مالک باید با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس+10 در سراسر کشور، مدارک هویتی، مدارک ماشین و بیمه‌نامه را ارائه دهد و در صورتی که مالک نیست باید با وکالت‌نامه اقدام کند. پس از استعلام و تائید، کارت سوخت قبلی ابطال و سهمیه کارت به کارت سوخت جدید منتقل خواهد شد. کارت‌های سوخت جامانده در جایگاه‌ها، تا سه ماه نگهداری و در صورت مراجعه مالک (با مدارک کارت خودرو و کد ملی) قابل تحویل است.

بنابراین تصمیم گرفته شد تا به منظور جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی اطلاعات کارت‌ سوخت گم شده در جایگاه‌های سراسر کشور، سامانه‌ کارت سوخت جامانده در پمپ بنزین به نشانی scs.niopdc.ir ایجاد شود.

اگر فردی کارت سوخت خود را گم کرد، این کارت تا 10 روز در اختیار جایگاهی که کارت در آن جامانده است، نگهداری می‌شود و پس از آن، به نواحی مرتبط با جایگاه، منتقل خواهد شد و مجددا تا سه ماه برای تحویل به مالک در اختیار ناحیه خواهد بود. این سامانه علاوه بر سهولت دسترسی مردم به کارت‌های سوخت شخصی جامانده، باعث بازیافت کارت‌های سوخت جامانده می‌شود؛ زیرا تراشه کارت سوخت وارداتی است.

 پیگیری کارت سوخت مفقودی

بعد از مفقودی کارت سوخت، باید دو کار مهم را انجام دهید:

1. در گام اول، ابتدا به سامانه رهگیری کارت سوخت مفقودی به نشانی اینترنتی scs.niopdc.ir مراجعه کنید چراکه شاید کارت مفقودی شما، در جایگاه سوخت جامانده یا مفقود شده باشد. پس از ورود به سامانه رهگیری، کافی است شماره VIN وسیله نقلیه را بزنید و سپس کد امنیتی نمایش داده شده را وارد نمایید. 

2. در صورتیکه اطلاعات کارت سوخت مفقودی خودروی شما در سامانه رهگیری وجود نداشت، باید در اولین فرصت ممکن، به یکی از دفاتر پلیس+10 مراجعه کرده و جهت ثبت نام کارت سوخت المثنی، اقدام کنید. توجه داشته باشید که در زمان صدور کارت سوخت جدید، تمامی کارت سوخت‌هایی که  برای آن خودرو صادر شده‌اند، باطل گردیده و کسی نمی‌تواند از آنها استفاده کند.

استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت مفقودی

برای پیگیری آخرین سوختگیری با کارت سوخت، باید برگه‌ای به نام پرینت سوختگیری داشته باشید. جهت دریافت این برگه، باید با داشتن کارت شناسایی خودتان و مدارک شناسایی وسیله نقلیه، به یکی از دفاتر پلیس+10 مراجعه کنید و سپس پرینت سوختگیری را از آنها دریافت کنید. در پرینت سوختگیری، جزییاتی مانند «آخرین زمان سوختگیری» و همچنین «آخرین مکان سوختگیری»، قابل مشاهده است.

نحوه سوزاندن کارت سوخت مفقودی

 جهت انجام این کار، باید به یکی از دفاتر پلیس+10 مراجعه کنید و درخواست ابطال کارت سوخت را بدهید. مدارک لازم برای سوزاندن کارت سوخت عبارتند از:

  • مدارک شناسایی مالک (کارت ملی یا شناسنامه و ...)
  • مدارک شناسایی وسیله نقلیه (کارت ماشین یا سند خودرو یا ...)