استعلام بدهی پارک حاشیهای و نحوه پرداخت عوارض پارک
مدیریت هوشمند پارک به تازگی در برخی معابر شهر تهران در حال اجراست. هدف از مدیریت پارک حاشیهای توزیع عادلانه فضای پارک است اما مدیریت هوشمند پارک، اقدام جدیدی است که طبق تبصره یک، ماده 15 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که توسط وزارت کشور ابلاغ شد در حال انجام است.
در سالهای گذشته افرادی به عنوان پارکبان هزینه پارک خودروها را دریافت میکردند اما فعالیت آنها متوقف و اعلام شد که ادامه فعالیت این افراد تخلف است و به شهرداری ارتباطی ندارد. در گذشته اولین سیستم هوشمند پارکومتر بود که پرداخت نقدی نداشت و شهروندان بدون اینکه با فردی سرو کار داشته باشند میتوانستند از طریق کارت بلیت اتوبوس و مترو و اخیرا با اپلیکیشن «همراه من» یا سایت «تهران من» نسبت به پرداخت هزینه پارکومتر اقدام کنند.
مطلب پیشنهادی: راهنمای کامل ثبت نام در سامانه تهران من my.tehran.ir
استعلام بدهی پارک حاشیه ای
اکنون با قدیمی شدن پارکومترها، سیستمی برای شهر تهران طراحی شده که مطابق یکی از سیستمهای نوین دنیاست و حتی کلانشهرهای دیگر ایران مانند مشهد و تبریز از مشابه آن استفاده میکنند. در این سیستم کافی است فردی که قصد پارک کردن خودروی خود را دارد، در سامانه « تهران من» یا از طریق اپلیکیشن «همراه من» ثبتنام کرده باشد. برای ثبتنام سه مشخصه کد ملی، شماره موبایل و شماره پلاک خودرو نیاز است و در جریان ثبت نام کیف پول الکترونیکی وجود دارد که سال گذشته برای طرح ترافیک نیز ایجاد شد.
به محض اینکه راننده خودروی خود را پارک میکند، دیتای خودرو هر نیم ساعت یکبار برداشت میشود و در نهایت هزینه پارک از کیف پول الکترونیک برداشت میشود. برداشت دیتای خودرو با چندین روش انجام میشود و افراد با مراجعه به سامانه «تهران من» میتوانند زمان ورود و خروج خود را در محدوده پارک خودرو و همچنین هزینه آن را مشاهده کنند.
پرداخت عوارض پارک حاشیه ای خودرو
تعرفه پارک حاشیهای در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود 28 درصد افزایش یافته است. هزینه پارک حاشیهای در سال 1401، طبق مصوبه شورای شهر تهران برای سواری و وانت به ازای هر نیم ساعت توقف در معابری که شورای ترافیک شهر تهران تصویب کرده است )تا مدت زمان حداکثر 2 ساعت) تعرفه 1600 تومان و سپس به ازای هر نیم ساعت توقف (پس از گذشت 2 ساعت) تعرفه 2 هزار تومان دریافت میشود. همچنین این تعرفه برای کامیونت و مینیبوس (تا مدت زمان حداکثر 2 ساعت) تعرفه 3 هزار 200 تومان و سپس به ازای هر نیم ساعت توقف (پس از گذشت 2 ساعت) تعرفه 3 هزار و 900 تومان دریافت میشود.
جریمه پارک حاشیه ای
معاون اجرایی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره مکانیزم برخورد با افرادی که هزینه پارک حاشیهای را نپردازند، گفت: جریمه نپرداختن هزینه پارک در حساب عوارض خودروی افراد لحاظ میشود و هنگام فروش خودرو باید همه بدهیهای خود را بپردازد.
جریمه تاخیر پرداخت یا جریمه دیرکرد پرداخت عوارض، برای هر نوبت پارک ۱۰ درصد است که شهروندان پرداخت میکنند.
در صورت ثبت نام در سامانه تهران من و ثبت پلاک خودرو چنانچه حساب شهروندی دارای اعتبار کافی نباشد،مبلغ تعرفه به عنوان بدهی لحاظ خواهد شد و لازم است در اسرع وقت نسبت به شارژ حساب و پرداخت بدهی اقدام نمایید.
چنانچه پلاک خودرو در سامانه تهران من ثبت نشده باشد با کد تخلف 2143 مشمول جریمه راهنمایی و رانندگی خواهید شد.
این طرح در منطقه دو در حال اجراست؛ و قرار است بعد از انجام بررسیهای لازم همه شهر تهران تحت پوشش قرار بگیرد.
یکی از خصوصیات این طرح، استفاده از دستگاههای هوشمند است که با به کار گیری آن در معابر شهری، موجب میشود که دیگر شاهد این موضوع نباشیم که شهروندان با پارکبانها و شکل سلیقهای دریافت وجه از سوی آنها مواجه شوند.
معابری در سطح منطقه ۲ به وسیله تابلوها علامت گذاری شده است که شهروندان برای ورود و پارک در این مناطق باید به سایت «تهران من» که برای طرح ترافیک و شارژ کیف در نظر گرفته شده مراجعه کنند و اقدام به شارژ کیف پول الکترونیکی خود کنند.
شهروندان در آنجا خود اظهاری میکنند، که در چه تاریخی و تا چه زمانی اتومبیل خود را در محدوده پارک کرده اند و سپس توسط سیستم هزینه آن توقف از حساب کیف پول الکترونیکی آنها کسر میشود.
شهروندان در سامانه "تهران من" و از منوی سمت راست با انتخاب گزینه پارک حاشیه ای می توانند نسبت به اعلام مکان و مدت زمان توقف خودرو خود اقدام نمایند. در این صورت هزینه پارک خودرو نیز بر همین اساس محاسبه و به حساب پلاک خودرو منظور خواهد شد. در غیر این صورت با استفاده از خودروهای دارای دوربین پلاک خوان و یا توسط مامورین کنترل و نظارت مستقر در معابر، تصویر پلاک خودرو و موقعیت جغرافیایی آن ثبت و هزینه پارک به طور خودکار توسط سامانه محاسبه خواهد شد.
اگر حساب کیف پول الکترونیکی شهروندان خالی از اعتبار بود چه اتفاقی میافتد؟
در این صورت برای شهروندان پیامکی ارسال میشود با این محتوا که حساب کیف پول الکترونیکی آنها خالی از اعتبار است و ظرف مدت اعلام شده در پیامک باید نسبت به شارژ کیف پول الکترونیکی و پرداخت عوارض پارک اقدام کند.
هر شهروندی که وسیله نقلیه دارد یک کیف پول الکترونیکی نیز دارد که با شارژ آن به محدوده طرح ترافیک میتوانند ورود کنند؛ به عنوان مثال کیف پول الکترونیکی شخصی دارای ۴۰۰ هزار تومان اعتبار است که به وسیله آن میتوانند هم به محدوده طرح ترافیک وارد شودن هم میتوانند عوارض پارک در معابر شهری را پرداخت کنند.
هنوز مدتی برای پرداخت بعد از پارک تعیین نشده است، این موضوع از سوی کارشناسان در حال بررسی که بعد از ارسال پیامک چند روز را برای ضرب الاجل پرداخت عوارض پارک خودرو تعیین کنند.
مشاهده سوابق پارک و سوابق پرداخت عوارض پارک حاشیه ای
در سامانه تهران من و پس از ورود به حساب کاربری خود، به همه اطلاعات پارک ها و هزینه های پرداخت شده و یا منظور شده به حساب پلاک خود دسترسی دارید.