چگونه سفری ایمن داشته باشیم
سفر ایمن و بیخطر، به راحتی و با رعایت چند نکته امکان پذیر است. اکنون نگاهی به چند مورد مهم داریم. هر ساله در ایران چندین هزار نفر بر اثر تصادفات جادهای مجروح شده و یا جان خود را از دست میدهند و این اتفاق در ایام نوروز با افزایش میزان سفرها، افزایش چشمگیری پیدا میکند به طوری که از 26 اسفند ماه سال گذشته تاکنون 120 نفر در جادههای کشور بر اثر تصادفات رانندگی جان باخته و 1800 نفر مجروح شدند. اما چگونه میتوانیم ایمنی سفر خود را افزایش دهیم و از ایجاد تلفات تا حد ممکن جلوگیری کنیم؟ در این مقاله به چند نکته مهم در این مورد اشاره خواهیم کرد و توصیه ما این است که با رعایت این نکات، تا حد ایمنی سفر خود را افزایش دهید.
آرامش شرط اول رانندگی است و استرس و عصبانیت موجب حادثه میشود. اتومبیل را قبل ازحرکت از نظر فنی بررسی کنید (لاستیک، چراغهای راهنما، ترمز، تیغه برف پاک کن و ...). به هنگام شب و تاریکی هوا با دقت بیشتری رانندگی کنید. از مناسب بودن شرایط آب و هوایی و جاده ها اطمینان حاصل نمایید. پیش از شروع حرکت کمربندهای ایمنی را ببندید. مدارک رانندگی، کارت شناسایی و بیمهنامه اتومبیل خود را همیشه به همراه داشته باشید. از پر بودن باک بنزین اطمینان حاصل نمایید. در صورت بخارکردن شیشه جلو، به ویژه در مناطق سردسیر، از دستگاه تهویه خودرو استفاده نموده یا شیشه سمت راننده را کمی پایین آورید تا بخار از بین برود. در صورت امکان شبانه به مسافرت نروید و قبل از سفر به حد کافی استراحت کنید. در سفرهای طولانی در رانندگی از همراهی دیگران استفاده کنید. در صورت بروز هر گونه مشکل، موارد مشکوک و تخلفات جادهای با پلیس 110 تماس بگیرید. قبل از شروع سفر با تماس به مرکز پیام پلیس راه (141) از وضعیت راههای انتخابی مسیرتان آگاه شوید. قبل از شروع سفر از وضعیت آب و هوای مسیر و مقصدتان مطمئن شوید.
به همراه داشتن جعبه کمکهای اولیه و داروهای مورد نیاز و دفترچه بیمه ضروری است. حفظ فاصله مناسب از وسیله نقلیه جلویی با توجه به سرعت های تعیین شده ضروری است. در صورت بروز تصادف و صدمات جانی به افراد با اورژانس کشور و شماره ۱۱۵ تماس بگیرید. خطوط موجود در جادهها، محدوده حرکت اتومبیل شما را مشخص میکند، همواره بین این خطوط حرکت کنید. حتیالامکان از پارک کردن اتومبیلتان در قسمت آسفالت جادهها خودداری کنید. چنانچه اتومبیل شما در جاده دچار خرابی یا سانحه شد، ۱۵۰ متر قبل از موقعیت حادثه، مثلث علامت خطر را قرار دهید (این فاصله در بزرگراهها ۳۰۰ متر و در پیچها ۲۰۰ متر است) و اگر مثلث احتیاط را به همراه نداشتید، میتوانید از ابزارهای دیگر هشداردهنده و از سرویسهای امداد خودرو کمک بگیرید. به هیچ عنوان برای هشدار از چیدن سنگ یا موانعی مشابه استفاده نکنید. در طول سفر و جادهها، فاصله ایمنی را از سایر وسایل نقلیه رعایت کنید و نسبت به عملکرد سایر رانندگان هوشیار باشید. در هنگام بروز تصادفات جادهای، وسیله نقلیهتان را در محل ایمن و قابلرویت پارک کرده تا از تصادفات دیگر جلوگیری شود، پس از آن چراغهای چشمکزن (خطر) را جهت اطلاع سایر رانندگان روشن کنید.
چنانچه قصد سفر به جادههای برفگیر کشور را دارید مراقب اتفاقات غیرمترقبه از جمله یخزدگی، ریزش بهمن و موارد مشابه باشید. حین رانندگی جهت حفظ تمرکز، از کشیدن سیگار، صحبت کردن با تلفن همراه، خوردن و آشامیدن، مشاجره و شوخی خودداری نمایید. در صورت احساس خستگی و خواب آلودگی از رانندگی بپرهیزید.
در هنگام رانندگی از عینکهای آفتابی استاندارد و لباس راحت و سبک استفاده کنید تا دید بهتری داشته و رانندگی راحتتری داشته باشید. برای شناسایی بهتر مسیر، نقشه راههایی را که لازم دارید تهیه کنید تا در بین راه دچار مشکل نشوید. در حین رانندگی از مصرف داروهایی که باعث خوابآلودگی میشوند جدا خودداری کنید. روی باربند خودرویتان بار زیاد نبندید تا مانع دید سایر خودروها نشوید. چنانچه پس از تصادف، نیاز به حمل وسیله نقلیه شما به تعمیرگاه بود، کلیه وسایل با ارزش خود را برداشته و درهای آن را قفل کنید.